BilförsäkringPaydrive

Paydrive Bilförsäkring

paydrive bilförsäkring omslagsbild

Paydrive Bilförsäkring Recension

Paydrive är någonting nytt och unikt på marknaden för bilförsäkringar, de erbjuder nämligen en digital bilförsäkring där premien baseras på hur du kör. I denna recension kan du läsa mer om hur Paydrive fungerar samt de olika typerna av försäkringar som företaget erbjuder.

Paydrive är egentligen inte försäkringsgivaren utan det är Gjensidige, en av Nordens ledande försäkringsbolag. Paydrive har funnits sedan 2013 och de är godkända av Finansinspektionen, samt att de även har godkännande från Datainspektionen då de använder sig av telematik. Paydrive ger dig nämligen en bilbox som du pluggar in i din bil som bland annat läser av din körstil.

Paydrive Bilförsäkringsskydd

I klippet ovan får du en snabb inblick i hur Paydrive fungerar. Paydrive erbjuder enbart två olika typer av försäkringsskydd, det ena är halvförsäkring som innefattar trafikförsäkring samt delkaskoförsäkring. Det andra är en helförsäkring som är mer täckande. De erbjuder även tillägg som du kan komplettera med för få ett bättre skydd.

Halvförsäkring

Paydrive erbjuder en halvförsäkring som innefattar två delar, trafik- och delkaskoförsäkring. En trafikförsäkring måste finnas på alla bilar som körs på Sveriges vägar och den ersätter enbart två olika saker; personskador och skador på annans egendom. Din bil har med andra ord inget skydd om du enbart tecknar en trafikförsäkring, vilket kan leda till stora kostnader om någonting skulle hända och du måste reparera bilen.

  • Personskador
  • Skador på någon annans egendom

Delkaskoförsäkring

Delkasko kallas också för bara kasko och betyder “skeppsskrov” vilket kommer från spanskans casco. Denna del inkluderar skyddet som är utöver trafikförsäkringen och tillsammans utgör en halvförsäkring. Här inkluderas flera olika delar så som:

  • Brandersättning
  • Glasskador
  • Stöld
  • Maskinskada
  • Räddning
  • Rättsskydd
  • Vagnskada
  • Allrisk / otur
  • Djurkollision
  • Bilbox
  • Hitta min bil
  • Uppkopplad bil
  • Stöldförebyggande tjänster

Maskinskada

Maskinskadefel ersätts enbart på bilar under 10 år eller som gått mindre än 12 000 mil.

Vagnskada

Vagnskadeförsäkring gäller för skador på din bil även om du själv har orsakat dem. Det ingår i nyare bilar och därför lägger Paydrive till den på din försäkring när vagnskadegarantin har gått ut.

Allrisk / otur

Detta gäller för oförutsedda skador i kupén samt om du tappar bort din nyckel.

Uppkopplad bil

Du får många smarta funktioner tack vare bilboxen, så som stöldförebyggande åtgärder då du alltid vet var din bil är samt får information om boxen kopplas ur.

Djurkollision

Du betalar ingen självrisk vid kollision med djur. Ett populärt alternativ för den som bor i områden med mycket vilt. Tänk på att alltid polisanmäla händelsen samt spara polisrapporten.

Helförsäkring

En helförsäkring innebär ett fullgott skydd då även vagnskadeförsäkring inkluderas. I villkoren hos Paydrive täcks skador på din egen bil om du krockar och är vållande eller råkar ut för skadegörelse. Här finns också ett skydd för yttre olyckshändelser, till exempel om något hamnar på bilen. Vid djurkollisioner krävs en polisrapport för att försäkringen ska gälla, då är självrisken 0 kr om reparationen på bilen överstiger 1 000 kr.

 • Helförsäkring via Paydrive ger ett fullgott skydd och täcker flera områden. Att det är fokus på bilförsäkring är tydlig då villkoren är speciellt framtagna för att passa bilägare.

Tillägg för Paydrive Bilförsäkring

Med Paydrive ingår det mesta och det finns därav inte så många tillägg som du kan välja, dock finns det två och det är hyrbil och självriskreducering.

Hyrbil

För 45 kr per månad kan du välja till hyrbil i din bilförsäkring. Du måste hyra bilen på ett ställe som är anvisat av Paydrive och du får betalt 75 procent av dygns- och kilometerkostnaden. Bilen ska vara standardutrustad och i motsvarande storleken på din egen bil. Du kan också välja att få 150 kr i ersättning per dag. Ersättningen lämnas i max 45 dagar.

Självriskreducering

För 45 kr per månad kan du välja till självriskreducering, som innebär att du slipper betala självrisk om du måste anlita bärgningsbil på grund av tillfälligt driftstopp eller skadegörelse.

Självrisk Paydrive Bilförsäkring

Alla bilförsäkringar kräver att du måste betala en viss självrisk om olyckan framme och du fått skador, dock kan självrisken skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag samt vad skadan gäller. Vi har tagit en titt på självriskerna som du behöver betala på Paydrive och de är alltid fasta. Många bilförsäkringar har procentuella självrisker på en del skador, men Paydrive erbjuder inte denna typ av självrisk. Exempel på självrisker från Paydrive är:

Trafikskada1000 kr
Stenskott0 kr (reparation)
Glasskada1500 kr (byte av ruta)
Vagnskada4000 kr
Allrisk /otur1500 kr
Brand1500 kr

Rabatt Paydrive Bilförsäkring

Om du har Paydrives bilförsäkring finns det en Paydrive rabatt som du får när du tecknar hemförsäkring hos Gjensidige. Du får då 10 % i rabatt på din hemförsäkring. Om du sedan tecknar andra försäkringar hos Gjensidige kan du få ytterligare samlingsrabatt på dina försäkringar.

Sammanfattning Paydrive Bilförsäkring

paydrive bilförsäkring hemsida

Paydrive har ett annorlunda upplägg på sin bilförsäkring och din premie beräknas dessutom efter din körstil. Det innebär att du kan komma billigare undan om du inte kör så mycket och om du kör lugnt. Paydrive erbjuder enbart halv- och helförsäkring, där helförsäkringen har ett bra skydd för flera olika typer av händelser.

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

De första tre månaderna ändras inte premien av din körstil utan du får istället tips på hur din körning kan påverka din premie. Paydrives bilförsäkring har ingen bindningstid och inte heller någon uppsägningstid, du betalar helt enkelt per månad med kort eller e-faktura. Du är därmed inte bunden till någonting om du inte skulle vara nöjd. Deras försäkringsgivare är Gjensidige.

Recension uppdaterad: 2020-06-22

Omdöme Paydrive Bilförsäkring

6.8 Betyg
Paydrive Bilförsäkring

Paydrives bilförsäkring är innovativ och erbjuder bra villkor där din premie beräknas på din körstil. Paydrive är en digital bilförsäkring som ger dig smarta funktioner tack vare bilboxen och appen som tillhör. Ingen bindningstid gör dessutom försäkringen flexibel. Försäkringspriset är tyvärr svårt att jämföra och skiljer sig relativt mycket från fall till fall.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
7
Försäkringstillägg
7
Kundservice
7
Rabatt
5
Plus
 • Täckande försäkring
 • Låga självrisker
 • Körstilen påverkar premien
Minus
 • Bilbox och app kan verka invecklat för en del bilförare
 • Endast två försäkringsalternativ
2 Kommentarer
 1. Rätt knepig försäkring och priset blev inte vad som tänkt. Tveksamt om Paydrive är värt det, gått över till tidigare försäkringsbolag.

 2. Svar Profilbild
  Lars-Göran Itskowitz juni 24, 2020 at 12:37 e m

  Största bluffen jag har upplevt från ett försäkringsbolag. Kostnaden blir väldigt mycket mer.
  Har försökt att få kontakt, nu 9 dagar senare har man fortfarande inte svarat varken i telefon eller på de 4 mailen jag har skickat om uppsägning.

Lämna en kommentar

Försäkrio